ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Αύριο το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και μέρος της Στερεάς Ελλάδας

Ολοκληρώνεται, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, το τέταρτο από τα έξι συνολικά switch-off της χώρας, προκειμένου το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα
 να αντικατασταθεί από το ψηφιακό στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, σε τμήμα της Στερεάς Ελλάδας και τη Βόρεια Εύβοια.
Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πολίτες των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της Digea.
Με αφορμή το τέταρτο «περιοχικό» switch-off στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ο CEO της Digea, κ. Γιώργος Μαθιός δήλωσε:
«Μετά τις τρεις πρώτες επιτυχημένες μεταβάσεις σε Πελοπόννησο, Αττική και Βορειοανατολική Ελλάδα, προχωράμε στην τέταρτη φάση αυτού του έργου, από τις έξι συνολικά, που αφορά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού. Πλέον, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πολίτες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους εκπομπές ψηφιακά, με καλύτερη εικόνα και ήχο και με επιπλέον υπηρεσίες».
Στις 21 Νοεμβρίου, 21 κέντρα εκπομπής θα «καλύψουν» με επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, μέρος της Στερεάς Ελλάδας και τη Βόρεια Εύβοια. Δεκαοκτώ κέντρα που τώρα εκπέμπουν αναλογικά θα περάσουν οριστικά στην ψηφιακή εποχή και οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό τεχνολογίας MPEG-4 (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή). Τα υπόλοιπα τρία κέντρα εκπομπής, ο «Χορτιάτης» και το «Φιλίππειο» στη Θεσσαλονίκη και το «Δοβρούτσι» στη Λάρισα, ήδη εκπέμπουν ψηφιακά και θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος. Οι τηλεθεατές που λαμβάνουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους ή/και να κάνουν επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής τους.
Παράλληλα, θα διακοπεί η αναλογική εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, αλλά και τα κανάλια της περιφέρειάς τους με υψηλής ποιότητας σήμα, άψογη εικόνα χωρίς «χιόνια» και τέλειο ήχο, ενώ θα έχουν πρόσβαση και σε νέες υπηρεσίες όπως τον εύχρηστο Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγράμματος (EPG).
Η Digea, στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών, συμπεριλαμβάνει στο site της χρήσιμες πληροφορίες για τους τηλεθεατές. Στο Link Οι παραπομπές εμφανίζονται μόνο στα μέλη. Εγγραφή ή Είσοδος οι τηλεθεατές μπορούν να ενημερωθούν για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν, αλλά και για το πώς πραγματοποιείται ο επανασυντονισμός ή η σύνδεση του αποκωδικοποιητή.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων, στο τέταρτο «περιοχικό» switch-off καθορίζονται τα παρακάτω κέντρα και συχνότητες εκπομπής:

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.