ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Προς το τέλος βαίνει η ψηφιακή μετάβαση στη χώρα παρά τα εμπόδια.

Ψηφιακά θα εκπέμπεται το τηλεοπτικό σήμα από την ερχόμενη εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, καθώς 
με την επερχόμενη ψηφιακή μετάβαση στην Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και σε τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, γεωγραφικά, θα καλυφθεί ποσοστό μεγαλύτερο του 80%.
Ήδη στις περιοχές αυτές, υπάρχει εκπομπή ψηφιακού σήματος, καθώς τα κέντρα εκπομπής του Χορτιάτη και του Φιλίππειου, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι στη Θεσσαλία, εκπέμπουν ψηφιακά συμμετέχοντας στο μεταβατικό στάδιο και χρησιμοποιώντας τις μεταβατικές συχνότητες. Με την μετάβαση της ερχόμενης Παρασκευής 21/11, η εκπομπή θα γίνεται από τις τελικές συχνότητες, πράγμα που αναμένεται ότι θα εξαφανίσει τα προβλήματα που υπήρχαν ως τώρα, σε διάφορες περιοχές (όπως η Πιερία) λόγω των ψηφιακών εκπομπών από τα γειτονικά κράτη.
Υπενθυμίζεται ότι για τη λήψη του ψηφιακού σήματος θα πρέπει να γίνει επανασυντονισμός από τους τηλεθεατές που λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα από τα προαναφερθέντα κέντρα εκπομπής.
Μετά την μετάβαση αυτή θα απομένουν πλέον δυο περιοχικά switch-off ( ΝΔ Ελλάδα --Κρήτη) για την πλήρη μετάβαση της χώρας στις ψηφιακές τηλεοπτικές εκπομπές. Το εγχείρημα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 29/12/2014.
Οι νέες ημερομηνίες της ψηφιακής μετάβασης, που έχουν αναφερθεί και στο αρχικό δελτίο τύπου της 29ης Οκτωβρίου, είναι:
21/11/2014: Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα
19/12/2014: Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία
29/12/2014: Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Ικαρία και Καστελόριζο
Τα περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλονίκης
Λίγες ημέρες πριν την μετάβαση και ενώ οι περιφερειακοί σταθμοί της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας -που διαθέτουν στη σχετική άδεια από το ΕΣΡ- έχουν υπογράψει συμβάσεις με τον ψηφιακό πάροχο, στη Θεσσαλονίκη το θέμα βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.
Περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί της περιοχής, θεωρούν ότι το τίμημα -που υπενθυμίζεται καθορίζεται από την ΕΕΤΤ, βάσει αλγορίθμου και το οποίο καταβάλλουν όλοι οι υπόλοιποι περιφερειακοί σταθμοί ανά την Ελλάδα βάσει του νόμου, ακόμα και από σημαντικά μικρότερες περιφερειακές αγορές- “είναι υψηλό” για τα δεδομένα τους. Στο πλαίσιο αυτό δεν έχουν -ακόμα τουλάχιστον- συνάψει την απαραίτητη σχετική συμφωνία και ως εκ τούτου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της πολιτείας απέναντι στο θέμα αυτό. Κάποια κανάλια, όπως ο δημοτικός τηλεοπτικός σταθμός TV100, προσπάθησαν να “κλείσουν” τη συμφωνία με “ανταλλαγή” καθώς όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης σχετικά με το τίμημα για τη χρήση των συχνοτήτων στη μετάβαση, “δόθηκε για χρήση στον ψηφιακό πάροχο, το κέντρο εκπομπής στην Αριδαία, με στόχο να μην καταβληθεί το προβλεπόμενο τίμημα για την εκπομπή του καναλιού”. Κάτι τέτοιο ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ευσταθεί, καθώς ο δημοτικός τηλεοπτικός σταθμός, έκανε αυτή την “παραχώρηση”, έναντι άλλης παραχώρησης για χρήση από την πλευρά του άλλου μεγαλύτερου κέντρου.
Σε κάθε περίπτωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης, καθώς τα όσα θα γίνουν εκεί θα αποτελέσουν το δείκτη για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο θέμα της ψηφιακής μετάβασης σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Μενέλαος Δασκαλάκης, αλλά και τα στελέχη των αρμοδίων ρυθμιστικών αρχών ΕΕΤΤ και ΕΣΡ, καθόλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε δηλώσεις τους σχετικά με την προοπτική μη εφαρμογής των νόμων, ήταν κάθετοι ως προς το ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στην παρανομία, από κανέναν εμπλεκόμενο.
Το θέμα έχει σαφώς πολλαπλές προεκτάσεις ωστόσο θεωρείται κομβικής σημασίας η εφαρμογή των νόμων χωρίς ελαστικότητα στην περίπτωση αυτή, καθώς εκτιμάται ότι από αυτό θα κριθεί το αν στο νέο περιβάλλον θα συνεχίσουν τα φαινόμενα της στρέβλωσης και της αναρχίας των αναλογικών εκπομπών ή αν θα εγκαθιδρυθεί τελικά η νομιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις, καθώς η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε "μπρά ντε φερ, μεταξύ παρανόμων και νομίμων".
Υπενθυμίζεται πάντως ότι πριν από κάποια χρόνια, το 2000, το ραδιοφωνικό πεδίο στο νομό Αττικής ξεκαθάρισε άμεσα, όταν η τότε κυβέρνηση, εφάρμοσε χωρίς παρεκκλίσεις την πολιτική απόφαση που είχε λάβει για ξεκαθάρισμα του τοπίου, με αποτέλεσμα να μπει τάξη στις εκπομπές στο λεκανοπέδιο. Το θέμα ήταν ζωτικής σημασίας τότε, ενόψει των Αγώνων του 2004.
Τη χρονιά εκείνη, κυριολεκτικά σε μια νύχτα, έκλεισαν περισσότεροι από 60 ραδιοφωνικοί σταθμοί, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δεν ξαναλειτούργησε ποτέ, ούτε και στη νέα αδειοδότηση που ήρθε λίγους μήνες μετά. Επρόκειτο για μια εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη, με την οποία ωστόσο έκλεισε οριστικά το θέμα του ραδιοφώνου της Αττικής.

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.