ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Πλησιάζοντας στις εκλογές.Χαρακτηριστικά υποψηφίων και ψηφοφόρων


Παρομοιάζοντας  το δημοφιλές πλέον διαδίκτυο όπως εκφράζεται μέσα από τους ιστοχώρους-ιστολόγια του ως μια σύγχρονη ''ωραία Ελένη'' η αρπαγή της σίγουρα  αυτό το καιρό γίνεται από τους υποψηφίους που διεκδικούν ψήφο είτε για την ευρωβουλή είτε για τη περιφέρεια.
Γράφει ο Γιάννης Λάνος
Το λέμε αυτό χωρίς κατά ανάγκη  να είναι κακό αλλά όπως
και να το κάνεις αυτός ο παραδοσιακός τρόπος με την άμεση επαφή των ψηφοφόρων με τους υποψηφίους μέσα από τις συγκεντρώσεις για παράδειγμα είχε άλλη χάρη.Κάποιοι υποψήφιοι ωστόσο αυτό δε το έχουν εγκαταλείψει και όσοι έχουν κυρίως οικονομική άνεση και εμπιστοσύνη στο κοινό τους ότι θα τους ακολουθήσει στις δύσκολες αυτές εποχές το επιχειρούν.Γεμίζουν πλατείες και κλειστούς χώρους πιάνουν τα μικρόφωνα ρητορεύουν για τα καλά που θα φέρουν αν εκλεγούν και από κάτω; Γιορτή να γίνεται έστω και σε μικρότερο βαθμό από αυτά που είχαμε συνηθίσει...Ιαχές και εκτόνωση.Πηγαδάκια και προγνωστικά.Πομπές αυτοκινήτων και κορναρίσματα.Ντουντούκες και χαρτορύπανση.
Στις φετεινές περιφερειακές εκλογές εν σχέσει με προηγούμενες  σίγουρα έχουν αλλάξει κάποια στοιχεία εκ των πραγμάτων.Δεν είναι μόνο ο τρόπος της προβολής που θα επιχειρήσει ο υποψήφιος να πείσει τον ψηφοφόρο για να τον ψηφίσει.Υπάρχουν κι άλλα. Σημαντικό ας πούμε είναι η  κοινωνική  διαστρεμάτωση  των ιδίων ως παρουσία σε αυτές τις εκλογές που έχει αμβλυθεί ιδιαίτερα σε σχέση με  προηγούμενες φορές. ''Ποτέ δε θυμάμαι στο παρελθόν να είχαμε τόσες πολλές υποψηφιότητες και μάλιστα από πολαπλά κοινωνικά στρώματα ψηλά και χαμηλά. Ο προυραλισμός αυτός γιγαντώθηκε τώρα που το διαδίκτυο αποτελεί τον πιο άμεσο,τον πιο ευέλικτο , τον πιο αποδοτικό  και τον πιο οικονομικό τρόπο προβολής της οποιαδήποτε υποψηφιότηττας..Οι επιμελείς υποψήφιοι έχουν φροντίσει από νωρίς να έχουν το δικό τους προφίλ στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή προσωπικά σάιτ-ιστολόγια και να επικοινωνούν με τους ψηφοφόρους τους ενώ   ακόμα και οι τελευταίοι που δεν είναι εξοικοιωμένοι με τη τεχνολογία δεν έχουν μείνει στην απ'έξω που λέμε καθώς κάποιοι άλλοι γι αυτούς θα κάνουν αυτή τη δουλειά.
Έτσι μέσα σε αυτή κατακλυσμένη μαγευτική socialmedioκρατία οι ψηφοφόροι μπαίνουν εν δυνάμει και στον ενδεχόμενο κίνδυνο να επιλέξουν υποψηφίους χωρίς συναίσθηση του  ηθικού και κοινωνικού καθήκοντος,υποψηφίους έτοιμους,αν τους αναδείξει η εκλογική διαδικασία  να μεταβληθούν όπως τα ψυχρά κομπιούτερ σε ''ψυχροεκτελεστές" σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και κατ'επέκταση στη δική τους διευκόλυνση των διεκπεραιώσεών τους...
Υπάρχει  όμως και η άλλη πλευρά. Είναι εκείνη που θα αναδείξει υποψηφίους από τη βάση της κοινωνίας φτωχά άτομα έντιμα και καθαρά, αγρότες, κτηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες που με ελάχιστο ή μηδενικό προϋπολογισμό υποχρεώθηκαν σε γνωστούς και σε φίλους να στηριχτούν για να ασχοληθούν με τα κοινά και να προσφέρουν.Είναι η ευκαιρία τώρα που δείχνει ότι κάτι πάει να αλλάξει.Οι ψηφοφόροι αν διαπιστώσουν ότι αυτοί δεν αρέσκονται μόνο για την κοινωνική προβολή τους αλλά διακρίνονται για τον έντιμο βίο και ηθική τους και με βάση την αξία τους τις ικανότητες, και τις διαπιστωμένες διαθέσεις τους απέναντι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, την ευκαιρία αυτή πρέπει τώρα να τους τη δώσουν.
Στη Τριφυλία από όλους τους συνδυασμούς διακρίνουμε γνωστά πρόσωπα αλλά και πάρα πολλά άγνωστα που μπαίνουν πρώτη φορά και τώρα δοκιμάζονται.
Μια άλλη διαπίστωση είναι ότι επικεφαλείς συνδυασμών στη Τριφυλία επέλεξαν να στηρίζονται από κόμματα δείχνοντας ανάγλυφα ότι αυτός ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη κεντρική με τη περιφερειακή εξουσία είναι δύσκολο να κοπεί.Πολλές φορές αυτό φέρνει αδικίες και στρεβλώσεις διότι οι ψηφοφόροι χωρίς να κοιτάζουν τα ποιοτικά στοιχεία του κάθε υποψηφίου δημάρχου κοιτάζουν τα κομματικά με αποτέλεσμα να μην στηρίζουν στην ουσία τον ικανότερο.Με λίγα λόγια η κομματική στήριξη έχει  την επιρροή για άλλους να  λειτουργήσει  λυτρωτικά και για άλλους να λειτουργήσει καταστροφικά.
Στις μικρές κοινωνίες που αποτελούν μια μικρογραφία αυτό θα το δει κανείς καθαρά.Δεν είναι λίγες δηλαδή οι περιπτώσεις που ακόμα συγγενικά  α'βαθμού πρόσωπα θα αποριφθούν να ψηφισθούν καθαρά για τον πιο πάνω λόγο που αναφέραμε..
Εδώ όλη αυτή η ιστορία με τις στηρίξεις κακά τα ψέματα έχει οπισθοχωρήσει υποψηφιότητες δραστήριες και ανεξάρτητες που δε θέλουν από πίσω τους να σέρνουν κομματική ταυτότητα. Κι έτσι αυτοί βάζοντας κάτω τα ''κουκιά τους'' βλέπουν ότι είναι δύσκολο να κατέβουν ανεξάρτητοι και δεν επιχειρούν. Βεβαίως μπορεί να μην είναι κανόνας αλλά δυστυχώς αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία.Όταν αυτό σιγά σιγά θα εκλείψει θα μιλάμε τότε για ένα καθαρό πιο πάνω βήμα,ένα βήμα προόδου...



GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.